Noordhoff START
Ontdek het onderwijs
van morgen.

Samen met de docent en professionals het beroepsonderwijs van morgen vormgeven.

Klant.

Onderdelen.

Webdevelopment

Noordhoff START is hét initiatief om samen met de docent en professionals het beroepsonderwijs van morgen vorm te geven. Hier kun je artikelen lezen en inspiratie opdoen over verschillende thema’s, die een belangrijke rol spelen in het beroepsonderwijs.

Via Noordhoff START krijg je toegang tot verschillende events en kun je diverse video’s, webinars, gastcolleges, whitepapers en lesmateriaal downloaden.

mockup-artikel
mockup-artikel
mockup-home

UX / UI

Doorgaans ontwikkelen we maatwerk websites van A tot Z. Voor de nieuwe Noordhoff START website heeft Daily Creations de strategie en UX-/UI-design verzorgd. Dit is een doorontwikkeling van de bestaande START website. Hierdoor konden wij ons volledig richten op het daadwerkelijk bouwen van de nieuwe website. De website is zo ingericht dat bezoekers de artikelen en events die Noordhoff START aanbiedt gemakkelijk kunnen vinden, mede dankzij overzichtelijke filters.

Webdevelopment

Na een naadloze overdracht was het aan ons om de nieuwe ontwerpen door te vertalen naar een strakke, snelle, overzichtelijke en vooral dynamische website.

Een gemakkelijk te beheren website was een pré, daarom hebben we de keuze gemaakt om een WordPress website op te zetten. Aan de achterkant is alles zo ingericht dat in één oogopslag duidelijk is hoe de pagina’s aangepast kunnen worden. Enkel de benodigde opties zijn zichtbaar voor de redactie zodat iedereen – ongeacht het kennisniveau van WordPress – de artikelen kan plaatsen. Het plaatsen van de artikelen en events is door het invullen van enkele velden in de achterkant in een mum van tijd gedaan.

Dynamisch

In het aangeleverde ontwerp zaten een aantal verschillende secties waarin de content op een andere manier gefilterd werd. Om voor Noordhoff het toevoegen van deze content zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben we dit geautomatiseerd. Door het schrijven van slimme queries worden deze items automatisch geselecteerd op basis van de meegegeven metadata. Zo klopt de content in deze secties altijd zonder dat er handmatig werk aan te pas komt!

Search Engine Optimization

Iedere publicatie krijgt automatisch de juiste metadata; zo voorkomen we ontbrekende data voor de zoekmachines. Auteurs hoeven hier niets voor te doen, en de zoekmachines kunnen de publicaties daarom altijd probleemloos indexeren.

Snelheid

Om een zo hoog mogelijke snelheid van de website te behalen hebben we gebruik gemaakt van lazy-loading, het nieuwste bestandsformaat voor afbeeldingen (WebP), caching en het inschakelen van CloudFlare CDN.

Benieuwd hoe je jouw website sneller kunt maken?
Hier zijn 5 manieren om jouw website sneller te maken

Om de laadtijd zo kort mogelijk te houden hebben we veel gebruik gemaakt van conditionele logica. Dit houdt in dat wanneer bepaalde items niet bestaan, deze specifieke secties ook niet ingeladen worden op de pagina.

Zo verminderen we het aantal “empty states” op de website en verlagen we de in te laden HTML-bestanden. Dankzij het verminderen van de HTML hoeven we bepaalde CSS- en JavaScript-bestanden niet in te laden, wat de payload aanzienlijk verkleint.

Resultaat

De frisse look en handige functionaliteiten van de nieuwe website zijn natuurlijk om van te genieten en dat is dan ook goed terug te zien in de cijfers.

De bezoekers blijven maar liefst 64% langer op de doorontwikkelde website. Daarnaast worden er per bezoeker gemiddeld 26% meer pagina’s bezocht, en is het bouncepercentage met 10% gedaald. We kunnen hieruit stellen dat de nieuwe website een grote verbetering is.

Andere cases.

Website
Website
Website
Website
Campagne/ Website
Case DeFriesland
Campagne
Campagne/ Website
Case DPG Media
Campagne
Website
Case DutchLease
Campagne
Case ImagineRun
Campagne/ Website
Case Heineken
Campagne
Case Yarden
Campagne
Case Bugaboo
Campagne
Case AutoAbonnement
Campagne

Heb je een project in gedachten?
Laten we samen aan de slag gaan.