hallo@trgr.nl

050 211 2548

Maatwerk website laten maken Groningen: De key tot online succes

9 oktober 2023
Door:

Kaj Haandrikman

Maatwerk website, uittekenen op tablet met verschillende kleuren
Snel naar:

Campagnes maken die raken, daar zijn we goed in en worden we blij van.

Websites met net dat beetje extra, daar gaan we voor.

Ga ook voor werk dat raakt.

Man en vrouw zitten op bank bij Spril in TRGR beeldmerk

Spril

Nieuwe website met aansluiting op de vernieuwde missie.

Onderdelen

SEO-migratie|Strategie|UX/UI design|Webdevelopment

Van “good business” naar “doing business for good”. De nieuwe missie van Spril vraagt om een platform dat de boodschap correct overbrengt. Samen met Spril ontwikkelden we een gloednieuwe website waar je o.a. kennisartikelen, downloads en meer informatie over Spril vindt.

In de loop der jaren was we website van Spril veranderd in een doolhof. Door de vele aanpassingen was het in de loop der jaren lastig geworden om door de website te navigeren en de juiste inhoud te vinden. Ook paste de website niet meer bij de fase waar Spril inmiddels naar toe is gegroeid. Op basis van een vernieuwde propositie zijn we samen met Spril aan de slag gegaan om een sterke website neer te zetten dat aansluit op de vernieuwde missie van Spril.nl.

De nieuwe missie van Spril: Workforce Management en Personeelsplanning met focus op vitaliteit door goed georganiseerd werk. Efficiënt, eerlijk en met oog voor mens en planeet.

Juichende vrouw bij Spril

Strategie

Omdat de propositie en indeling van de website met elkaar samenhangen zijn we het proces gestart met een strategische sessie waarbij alle stakeholders aanwezig waren. Tijdens de sessie zijn doelen en doelgroepen bepaald en zijn de wensen met betrekking tot functionaliteiten met elkaar in kaart gebracht. De verzamelde informatie, in combinatie met beschikbare data uit Google Analytics, is verwerkt tot een helder document waarin onder andere de flow van de website (d.m.v. een flowchart), alle functionaliteiten, customer journeys, KPI’s, doelgroepen en andere gemaakte afspraken zijn opgenomen.

UX / UI

Vanuit de informatie in het strategische document is gestart met de ontwikkeling van de UX designs voor de website. Door op een lo-fi wijze de indeling op te maken en functionaliteiten en customer journeys in kaart te brengen zorgen we voor een solide basis voor de website. Als vervolg op het UX design zijn we aan de slag gegaan met de inkleuring van de website. Hoewel de huisstijl niet aangepast is, hebben we het oude kleurenpalet een beetje ingeperkt om de gebruiker een rustige ervaring te bieden, waarbij duidelijk focus is aangebracht op call-to-actions. Voor elke (verschillende) pagina is een design geleverd voor zowel desktop als mobiel formaat. Voor het development team een goede basis om te starten met de ontwikkeling van de website in WordPress.

 

"Na een intensieve selectie ronde met meerdere designbureaus om onze website(s) met hernieuwde missie en visie neer te zetten, viel de keus op TRGR. Doorslaggevende factor? Creativiteit en noordelijke nuchterheid. Korte lijnen en kritisch zijn wanneer dat nodig is om een goed resultaat neer te zetten. Door de brede kennis op het gebied van creatie, design en techniek, werden we volledig ontzorgt. Een prettige club om mee samen te werken!"

Alexander Oostindiën - Spril

Wireframes van Spril website design

Webdevelopment

Toch lag er door de vele functionaliteiten een mooie uitdaging voor het development team. Door een duidelijke structuur te schetsen van de functionaliteiten en verschillende soorten pagina’s kon er een overzichtelijke en schaalbare back-end worden ontwikkeld.

 

Eén van die functionaliteiten is het kunnen afschermen van Premium kennisartikelen door middel van een zogenaamde registration wall. Voordat de gebruiker toegang krijgt tot de premium artikelen, is (simpele) registratie vereist. Op deze manier heeft Spril de mogelijkheid om leads te vergaren en kunnen ze vaststellen hoeveel vaste lezers ze hebben.

 

Een nieuwe website gaat vaak gepaard met een verlies van wat organisch verkeer. Een goede SEO migratie voorkomt dit en daarom een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling. Door alle pagina’s van de oude website (zowel de pagina’s die overgezet moesten worden naar de nieuwe website als de pagina’s die niet meegingen) in een uitgebreid overzicht te zetten en deze een passende redirect te geven, is een dip in het bezoekersaantal achterwege gebleven. Een groot succes!

 

Door te ontwikkelen in WordPress kunnen redacteurs van Spril gemakkelijk nieuwe content toevoegen welke vervolgens dynamisch in de juiste overzichten worden geladen. Uiteraard is de complete website responsive gebouwd en dus op zowel desktop als mobiele apparaten goed te gebruiken.

Tablet mockup van Spril website

“De afgelopen maanden heeft TRGR ons geholpen drie sites te ‘rebranden’: spril.nl, werkenbijspril.nl en wfmvacatures.nl. Hoewel we nog in de ontwikkelingsfase van twee sites zitten, kunnen we nu al zeggen dat de nieuwe www.spril.nl een groot succes is! TRGR heeft ons van begin tot eind heel goed begeleid in het proces. Ze dachten constant mee met het ontwerp en waren zo eerlijk mogelijk! Ook hielpen ze ons waar mogelijk een bepaalde vraag of suggestie op te lossen. Zodra er een nieuw idee voor een feature was, pakten ze dat met veel enthousiasme op en hadden ze weinig extra uitleg nodig. Het was een plezier om met hen samen te werken en we zijn ontzettend blij met het eindresultaat!”

Cheyenne Secuur – Spril

Tagline in het wit
TRGR blur medewerkers mock-up
Profielfoto van Arnoud
Arnoud Kingma
Sr. Creative & Managing partner

Benieuwd wat trgr voor jou kan betekenen?

Heb je vragen of wil je weten wat TRGR voor jou kan betekenen? Schroom dan niet en neem snel contact op! Vul het formulier in en we reageren op werkdagen binnen 24 uur.