hallo@trgr.nl

050 211 2548

Maatwerk website laten maken Groningen: De key tot online succes

9 oktober 2023
Door:

Kaj Haandrikman

Maatwerk website, uittekenen op tablet met verschillende kleuren
Snel naar:

Campagnes maken die raken, daar zijn we goed in en worden we blij van.

Websites met net dat beetje extra, daar gaan we voor.

Ga ook voor werk dat raakt.

lachende jonge meid in TRGR beeldmerk

Noordhoff START

Ontdek het onderwijs van morgen.

Samen met de docent en professionals het beroepsonderwijs van morgen vormgeven.

Onderdelen

Webdevelopment

Noordhoff START is hét initiatief om samen met de docent en professionals het beroepsonderwijs van morgen vorm te geven. Hier kun je artikelen lezen en inspiratie opdoen over verschillende thema’s, die een belangrijke rol spelen in het beroepsonderwijs.

Via Noordhoff START krijg je toegang tot verschillende events en kun je diverse video’s, webinars, gastcolleges, whitepapers en lesmateriaal downloaden.

Groene foto met brainstorm op achtergrond

UX / UI

Doorgaans ontwikkelen we maatwerk websites van A tot Z. Voor de nieuwe Noordhoff START website heeft Daily Creations de strategie en UX-/UI-design verzorgd. Dit is een doorontwikkeling van de bestaande START website. Hierdoor konden wij ons volledig richten op het daadwerkelijk bouwen van de nieuwe website. De website is zo ingericht dat bezoekers de artikelen en events die Noordhoff START aanbiedt gemakkelijk kunnen vinden, mede dankzij overzichtelijke filters.

Webdevelopment

Na een naadloze overdracht was het aan ons om de nieuwe ontwerpen door te vertalen naar een strakke, snelle, overzichtelijke en vooral dynamische website.

 

Een gemakkelijk te beheren website was een pré, daarom hebben we de keuze gemaakt om een WordPress website op te zetten. Aan de achterkant is alles zo ingericht dat in één oogopslag duidelijk is hoe de pagina’s aangepast kunnen worden. Enkel de benodigde opties zijn zichtbaar voor de redactie zodat iedereen – ongeacht het kennisniveau van WordPress – de artikelen kan plaatsen. Het plaatsen van de artikelen en events is door het invullen van enkele velden in de achterkant in een mum van tijd gedaan.

smartphone mock-up van Noordhoff

Dynamisch

In het aangeleverde ontwerp zaten een aantal verschillende secties waarin de content op een andere manier gefilterd werd. Om voor Noordhoff het toevoegen van deze content zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben we dit geautomatiseerd. Door het schrijven van slimme queries worden deze items automatisch geselecteerd op basis van de meegegeven metadata. Zo klopt de content in deze secties altijd zonder dat er handmatig werk aan te pas komt!

Search Engine Optimization

Iedere publicatie krijgt automatisch de juiste metadata; zo voorkomen we ontbrekende data voor de zoekmachines. Auteurs hoeven hier niets voor te doen, en de zoekmachines kunnen de publicaties daarom altijd probleemloos indexeren.

Laptop Mock-up Noordhoff customer journey

Snelheid

Om een zo hoog mogelijke snelheid van de website te behalen hebben we gebruik gemaakt van lazy-loading, het nieuwste bestandsformaat voor afbeeldingen (WebP), caching en het inschakelen van CloudFlare CDN.

 

Om de laadtijd zo kort mogelijk te houden hebben we veel gebruik gemaakt van conditionele logica. Dit houdt in dat wanneer bepaalde items niet bestaan, deze specifieke secties ook niet ingeladen worden op de pagina.

 

Zo verminderen we het aantal “empty states” op de website en verlagen we de in te laden HTML-bestanden. Dankzij het verminderen van de HTML hoeven we bepaalde CSS- en JavaScript-bestanden niet in te laden, wat de payload aanzienlijk verkleint.

Resultaat

De frisse look en handige functionaliteiten van de nieuwe website zijn natuurlijk om van te genieten en dat is dan ook goed terug te zien in de cijfers.

 

De bezoekers blijven maar liefst 64% langer op de doorontwikkelde website. Daarnaast worden er per bezoeker gemiddeld 26% meer pagina’s bezocht, en is het bouncepercentage met 10% gedaald. We kunnen hieruit stellen dat de nieuwe website een grote verbetering is.

Tagline in het wit
TRGR blur medewerkers mock-up
Profielfoto van Arnoud
Arnoud Kingma
Sr. Creative & Managing partner

Benieuwd wat trgr voor jou kan betekenen?

Heb je vragen of wil je weten wat TRGR voor jou kan betekenen? Schroom dan niet en neem snel contact op! Vul het formulier in en we reageren op werkdagen binnen 24 uur.