hallo@trgr.nl

050 211 2548

Maatwerk website laten maken Groningen: De key tot online succes

9 oktober 2023
Door:

Kaj Haandrikman

Maatwerk website, uittekenen op tablet met verschillende kleuren
Snel naar:

Campagnes maken die raken, daar zijn we goed in en worden we blij van.

Websites met net dat beetje extra, daar gaan we voor.

Ga ook voor werk dat raakt.

24 mei 2022

Structured data; onmisbaar op jouw website

Heb je je ooit afgevraagd waarom sommige zoekresultaten in Google meer informatie tonen dan andere? Dat komt door het gebruik van gestructureerde data. Als je deze speciale opmaaktechnieken toepast, kan je online zichtbaarheid vergroten en jouw pagina's beter vindbaar maken in zoekresultaten.

Hierdoor kunnen mensen meer informatie vinden over jouw bedrijf wanneer ze ernaar zoeken. Gestuctureerde data kan ook helpen om jouw merk te versterken, klanten te binden en zoekmachines betere zoekresultaten te leveren. Het is daarom een belangrijk onderdeel van online marketingstrategieën voor bedrijven geworden.

iPhone mock-ups en gele kabouter trgr
Maar wat is structured data?

Als je een website hebt, is de kans aanwezig dat je je wel eens bezig hebt gehouden met SEO-optimalisatie. Misschien heb je al wel eens gehoord van ‘meta-titels’ of ‘meta-omschrijvingen’. Naast deze gegevens maakt Google gebruik van structured data. Structured data geeft meer informatie over de content op jouw pagina. Bijvoorbeeld welke ingrediënten je voor een recept nodig hebt of op welke datum een evenement plaatsvindt.

Google gebruikt deze informatie om zo de meest relevante websites in de zoekresultaten kunnen laten zien. Wanneer je structured data in het juiste stramien aanlevert, kan Google dit gebruiken om te laten zien in ‘rich snippets’.

Wat zijn rich snippets? En welke soorten rich snippets bestaan er?

Rich snippets zijn de stukjes content die ervoor zorgen dat een zoekresultaat meer opvalt. Denk hierbij aan de reviewsterren van een product, de bereidingstijd van een gerecht of vacatures die een opvallendere plek krijgen. Rich snippets geven de bezoeker een beter beeld van wat doorklikken voor hen oplevert. De volgende snippets komen het vaakst voor:

  • Review snippet
  • Recept snippet
  • Product snippet
  • Vacature snippet
  • Film snippet
  • Event snippet

Los van het feit dat je pagina meer opvalt in de zoekresultaten, vergroten rich snippets ook jouw autoriteit en reputatie als expert. Hiermee groeit het vertrouwen in jouw merk, wat zal resulteren in meer conversies.

mock-up iPhone vacatures TRGR
Hoe implementeer ik structured data op mijn website?

Er zijn drie verschillende manieren om structured data toe te voegen aan je website: JSON-LD, Microdata en RDFa. Het voornaamste verschil is dat je met Microdata en RDFa bepaalde tags toevoegt aan je HTML-code, terwijl je met JSON-LD JavaScript gebruikt. Google raadt het gebruik van JSON-LD aan, en dit is dan ook de wijze die we bij TRGR aanhouden. Nu je een keuze hebt gemaakt in de manier waarop je structured data wilt toevoegen, heb je alleen nog het juiste format nodig. Deze formats kun je terugvinden op Schema.org.

Het toevoegen van structured data alleen biedt geen garantie dat je pagina wordt weergegeven met rich snippets. Dit is mede afhankelijk van andere SEO factoren, en in hoeverre jouw concurrenten gebruik maken van structured data. Maar aangezien de voordelen voor zich spreken, is het zeker de moeite waard!

TRGR blur medewerkers mock-up
Profielfoto van iemand zonder foto in 1x1 formaat
Jesper Veenma
Developer

Benieuwd wat trgr voor jou kan betekenen?

Heb je vragen of wil je weten wat TRGR voor jou kan betekenen? Schroom dan niet en neem snel contact op! Vul het formulier in en we reageren op werkdagen binnen 24 uur.

Laatste nieuws & artikelen

Maatwerk website laten maken Groningen: De key tot online succes

9 oktober 2023
Door:

Kaj Haandrikman

Maatwerk website, uittekenen op tablet met verschillende kleuren

Meet: Niels

13 juni 2023
Profielfoto van Niels