hallo@trgr.nl

050 211 2548

Maatwerk website laten maken Groningen: De key tot online succes

9 oktober 2023
Door:

Kaj Haandrikman

Maatwerk website, uittekenen op tablet met verschillende kleuren
Snel naar:

Campagnes maken die raken, daar zijn we goed in en worden we blij van.

Websites met net dat beetje extra, daar gaan we voor.

Ga ook voor werk dat raakt.

Meid met gele koptelefoon in TRGR beeldmerk

1 uur voor de toekomst

Doneer aan de volgende generatie

Leg contact met mensen uit de praktijk en ontdek jouw droomberoep of inspireer jongeren door over je werk te vertellen en help ze bij hun toekomstkeuzes.

Onderdelen

Strategie|UX/UI design|Webdevelopment

Welke studie ga ik volgen? Wat ga ik na mijn studie doen? Wat past eigenlijk bij mij? Allemaal vragen die voor jonge mensen aan de orde van de dag zijn.

Op “Eén uur voor de toekomst” kunnen studenten en scholieren een kijkje nemen in het werkende leven door in contact te komen met mensen die verschillende beroepen uitoefenen, met als doel de keuzes voor de toekomst een beetje makkelijker te maken.

Waar scholieren en studenten zich inschrijven om in contact te komen met mensen uit de praktijk, kunnen professionals zich inschrijven om 1 uur van hun tijd te doneren. Dat uur zet je in om prangende vragen van jongeren te beantwoorden. Wat doe jij zoal? Wat maakt jouw werk leuk? Wat is belangrijk in jouw werk? En hoe ben je gekomen waar je nu bent? Wij mochten, samen met de klant, de website van begin tot eind ontwikkelen en we blijven constant samenwerken om het online platform te optimaliseren.

Laptop met website van een uur van de toekomst

UX / UI

Bij de ontwikkeling van het online platform hebben we te maken met twee verschillende doelgroepen, namelijk de professionals, een relatief oude doelgroep, en scholieren en studenten, een relatief jonge doelgroep. Omdat het platform nog niet bestond konden we blanco beginnen en konden we onze creativiteit de vrije loop laten.

 

Professionals moeten vindbaar zijn op de website. We hebben er voor gekozen om deze groep zich te laten registreren, zodat via een profiel onder andere competenties ingevuld kunnen worden. Om de drempel voor studenten en scholieren zo laag mogelijk te houden hoeven zij zich niet te registreren. Competenties en interesses vullen ze in via een formulier en op basis van deze gegevens en die van de professionals maken we matches.

 

Kleurrijke elementen sturen de verschillende doelgroepen naar de juiste pagina’s en duiden belangrijke punten op de website duidelijk aan. Daarnaast is het online platform compleet responsive, en daarom perfect te bekijken op desktop, mobiel en tablet.

Laptop en Smartphone mock-up 1 uur van de toekomst

Webdevelopment

Op basis van het design zijn we gestart met het ontwikkelen van de website. Het matchingsysteem was daarbij de grootste klus en is zo ingericht dat de registratie volledig automatisch verloopt. De professional vult op de website een formulier in. Op basis van de ingevoerde gegevens wordt een nieuw account en profiel geregistreerd waar de professional op kan inloggen en gegevens kan aanvullen of wijzigen. Door het inbouwen van een aantal veiligheidsmaatregelen voorkomen we dat er accounts worden geregistreerd door spambots.

 

Scholieren en studenten kunnen, door middel van het invullen van een formulier, een idee krijgen welk beroep goed bij hem of haar past. Dit formulier bestaat uit een uitgebreide verzameling aan competenties en vaardigheden. Door een koppeling van de waardes die door professionals en studenten worden ingevuld berekenen we een match percentage. De matches worden bewaard en indien gewenst per mail verzonden aan de student.

 

Om het technisch complexe systeem eenvoudig en overzichtelijk te houden voor de klant, hebben we het platform opgebouwd met behulp van WordPress en Elementor. Het aanmaken van nieuwe pagina’s – voor bijvoorbeeld evenementen – is dan ook erg eenvoudig. Alle nieuwe content wordt automatisch in vooraf ontwikkelde templates gegoten. Op deze manier blijft de website consistent en ziet het er altijd uitnodigend uit voor de gebruiker.

Tagline in het wit
TRGR blur medewerkers mock-up
Profielfoto van Arnoud
Arnoud Kingma
Sr. Creative & Managing partner

Benieuwd wat trgr voor jou kan betekenen?

Heb je vragen of wil je weten wat TRGR voor jou kan betekenen? Schroom dan niet en neem snel contact op! Vul het formulier in en we reageren op werkdagen binnen 24 uur.