hallo@trgr.nl

050 211 2548

Maatwerk website laten maken Groningen: De key tot online succes

9 oktober 2023
Door:

Kaj Haandrikman

Maatwerk website, uittekenen op tablet met verschillende kleuren
Snel naar:

Campagnes maken die raken, daar zijn we goed in en worden we blij van.

Websites met net dat beetje extra, daar gaan we voor.

Ga ook voor werk dat raakt.

Verschillende potten met kleur in TRGR beeldmerk

Cultuur explosie

Laat je inspireren

Dé plek voor muzikanten, schrijvers, acteurs, kunstenaars en regisseurs om hun werk onder de aandacht te brengen.

Onderdelen

Strategie|UX/UI design|Webdevelopment

Door de verschillende maatregelen met betrekking tot corona konden muzikanten, schrijvers, acteurs, kunstenaars en regisseurs nog maar nauwelijks hun werk tonen aan publiek.

Met behulp van een subsidie, die door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is verleend aan het Steunfonds Rechtensector van de Federatie Auteursrechtbelangen konden zij werk blijven maken. Voor deze makers is Cultuurexplosie.nu in het leven geroepen. Een online platform, waar ruimte is om hun werk onder de aandacht te brengen.

Key visual van Cultuurexplosie

Strategie

Bij het bereiken van de website moet het concept ‘cultuur explosie’ meteen (visueel) duidelijk zijn. De navigatie en indeling van de homepage is ontworpen voor de cultuur liefhebber. Hij/zij moet gemakkelijk de verschillende genres en onderliggende projecten kunnen vinden die interesseren.

 

Vanuit de klant was de wens dat artiesten op een veilige manier zelf hun eigen content kunnen toevoegen aan de website en deze ook automatisch live wordt gezet. Met deze twee verschillende customer journeys zijn we aan de slag gegaan met het design.

UX / UI

Doordat de website grotendeels door de artiesten zelf gevuld gaat worden, was het UX en UI van de website een van de belangrijkste onderdelen van het project. We hebben daarom rekening gehouden met tal van verschillende scenario’s, en deze verwerkt in een overzichtelijk aanmeldformulier waardoor elke artiest op een gemakkelijke wijze zelf zijn of haar content kan toevoegen aan de website.

 

Aan “de voorkant” van de website was het belangrijkste doel om bezoekers veel projecten te tonen binnen de categorie die bij hun interesse past. Een overzichtelijke navigatie en categoriekeuze op de homepage maken dit makkelijk. Cultuur explosie is compleet responsive en werkt daardoor vlekkeloos op zowel desktop, tablet en mobiel.

Tablet mock-up cultuur explosie

Webdevelopment

Met het automatisch toevoegen van content in het achterhoofd hebben we gekozen om een custom formulier te maken waarmee de artiest zelf een project kan toevoegen. De artiest hoeft geen account aan te maken of te registreren. Hierdoor blijft de drempel om content toe te voegen zo laag mogelijk. Ongewenste projecten of taalgebruik kunnen door de beheerder nog steeds worden geredigeerd. Daarnaast hebben we, om spam en andere ongewenste data ter voorkomen, rekening gehouden met de beveiliging van dit formulier. Door een aantal slimme technieken toe te passen, worden spambots eenvoudig gedetecteerd. Op deze manier worden malafide inzendingen geweigerd.

 

Door het gebruik van verschillende WordPress plugins wordt de nieuwe content automatisch op verschillende plekken binnen de website getoond. De website blijft hierdoor dynamisch en levendig. Nieuwe pagina’s worden automatisch gegenereerd en in het vooraf ontwikkelde thema gegoten. Zo blijft de website visueel consistent en prettig in gebruik.

Tagline in het wit
TRGR blur medewerkers mock-up
Profielfoto van Arnoud
Arnoud Kingma
Sr. Creative & Managing partner

Benieuwd wat trgr voor jou kan betekenen?

Heb je vragen of wil je weten wat TRGR voor jou kan betekenen? Schroom dan niet en neem snel contact op! Vul het formulier in en we reageren op werkdagen binnen 24 uur.