hallo@trgr.nl

050 211 2548

Maatwerk website laten maken Groningen: De key tot online succes

9 oktober 2023
Door:

Kaj Haandrikman

Maatwerk website, uittekenen op tablet met verschillende kleuren
Snel naar:

Campagnes maken die raken, daar zijn we goed in en worden we blij van.

Websites met net dat beetje extra, daar gaan we voor.

Ga ook voor werk dat raakt.

30 juli 2020

5 tips: Bereik het maximale met je videoadvertenties op social media

Haal het maximale uit jouw video advertentie

Waar video voorheen voornamelijk als brand-awareness middel werd ingezet is video-advertising in onze moderne tijd geëvolueerd tot een ware conversie-knaller. De video advertentie wordt steeds vaker in alle fases van de customer journey ingezet, en met succes. 

Bij TRGR houden wij de ontwikkelingen van social media advertising altijd nauwlettend in de gaten. Daarom komen wij met de volgende tips om jouw social media video-advertising optimaal te laten renderen.

Arnoud op fotoshoot van yarden
1. Design voor mobile

Het gros van het verkeer op sociale media platforms bestaat uit mobiele gebruikers. Wanneer je kijkt naar de wijze waarop video op social media wordt bekeken liegen de cijfers er niet om: meer dan 75% van al het wereldwijde video verkeer wordt op mobiele devices getoond. Om deze reden is het van belang dat er vanaf de start van een campagne wordt ontworpen met de mobile-first gedachte. Praktisch komt dit op het volgende neer: ga voor een optimale weergave in portrait modus.

2. Houd rekening met een (hele) korte aandachtsboog

Een video advertentie op social media is kort, bondig en snel. De focus ligt op de boodschap van jouw merk of campagne. De competitie voor de aandacht van gebruikers op de social media platforms is erg hoog en de aandachtsboog van gebruikers kort. In tegenstelling tot traditionele video commercials, waar de boodschap normaliter aan het einde van de commercial wordt verkondigd, is het aan te raden dit bij social media advertising om te draaien. Performance statistieken vanuit de social media platforms laten zien dat de aandacht van de gebruikers in de eerste 5 seconden het hoogst is en dat deze vervolgens snel afloopt. Heel praktisch: begin met de kortingscode of aanbieding en ga vervolgens dieper in op de dienst, het product of de beleving.

3. Compenseer voor kijkers zonder geluid

Muziek en geluid spelen een belangrijke rol in het overbrengen van een merkbeleving, maar toch zijn er veel gebruikers die hun sociale media zonder geluid consumeren. Hier kun je op creatieve wijze op inspelen. Zorg dat de boodschap ook zonder geluid helder is door gebruik te maken van bijvoorbeeld ondertiteling of keywords die op het scherm getoond worden.

4. Vergeet het mastershot

Het zogeheten mastershot is het shot waarin de gehele scène met alle personages getoond wordt. Mensen zijn geprogrammeerd om gezichten en expressies te lezen. Wanneer je een wijd mastershot gebruikt is het lastig voor mobiele gebruikers om de expressies van de personages of personen af te lezen op hun kleine scherm. Gebruik daarom close-ups om de emoties goed over te brengen. In de afbeelding hieronder zie je het verschil tussen een mastershot in een TVC, en de doorvertaling naar mobile voor een Instagram Story.

Haal het maximale uit jouw video
5. Houd altijd rekening met het platform

Video in een Instagram-story (skippable, altijd mobile, vaak geen geluid, 9:16) wordt op een heel andere manier beleefd dan een TrueView-for-action op YouTube (eerste 5s niet skippable, desktop/mobile, vaak wel geluid, 16:9). Het direct skippable format van een Instagram-story zorgt er bijvoorbeeld voor dat je vanaf het allereerst moment de aandacht van de bezoeker moet trekken, terwijl je op YouTube vaak 5 seconden de tijd hebt. Het klakkeloos doorvertalen naar een ander formaat is hier dus echt niet genoeg. Denk hierbij ook aan het gebruik van native interacties. Zoals bijvoorbeeld de swipe-up bij Instagram.

Genoeg tips om aan de slag te gaan met het optimaliseren van je video advertentie. Om de impact van optimalisaties goed te kunnen meten willen we je altijd adviseren goed te testen. Een aantal varianten van een video zijn zo gemaakt en kan voor een behoorlijke uplift zorgen in je conversiecijfers. Heb je hierbij wat hulp nodig? Kom dan vooral eens (digitaal) op de koffie om hierover te sparren.
TRGR blur medewerkers mock-up
Profielfoto van Kevin
Kevin Bakker
Team Lead / Interactive Designer

Benieuwd wat trgr voor jou kan betekenen?

Heb je vragen of wil je weten wat TRGR voor jou kan betekenen? Schroom dan niet en neem snel contact op! Vul het formulier in en we reageren op werkdagen binnen 24 uur.

Laatste nieuws & artikelen

Maatwerk website laten maken Groningen: De key tot online succes

9 oktober 2023
Door:

Kaj Haandrikman

Maatwerk website, uittekenen op tablet met verschillende kleuren

Meet: Niels

13 juni 2023
Profielfoto van Niels