hallo@trgr.nl

050 211 2548

Maatwerk website laten maken Groningen: De key tot online succes

9 oktober 2023
Door:

Kaj Haandrikman

Maatwerk website, uittekenen op tablet met verschillende kleuren
Snel naar:

Campagnes maken die raken, daar zijn we goed in en worden we blij van.

Websites met net dat beetje extra, daar gaan we voor.

Ga ook voor werk dat raakt.

Yarden man en vrouw in TRGR beeldmerk

Campagne concept

Een campagne die raakt begint met een sterk verhaal dat de juiste doelgroep aanspreekt en overtuigt. Het campagneconcept vormt de basis voor alle middelen die worden ingezet om dit verhaal te vertellen, van tekst tot beeld en van video tot social media-post. Een goed campagneconcept is daarom van essentieel belang voor het succes van de campagne.

Peter kijkt naar het presentatiescherm in 1x1 formaat

De brainstorm

Bij het ontwikkelen van het campagneconcept gaan we samen aan de slag om een verhaal te maken dat past bij het merk, product of dienst. Dit doen we door te beginnen met de vraag “waarom”. Waarom bestaat het merk? Waarom helpt het product of de dienst de doelgroep verder? Door deze vragen goed te beantwoorden, komen we tot een duidelijk en krachtig verhaal dat de doelgroep(en) aanspreekt en de basis vormt voor alle uitingen binnen de campagne.

 

Het ontwikkelen van het campagneconcept begint met een brainstorm waarin we de basis voor het idee bedenken. Dit wordt vervolgens uitgewerkt tot een conceptverhaal, dat de leidraad vormt voor alle uitingen binnen de campagne. Het conceptverhaal kan bijvoorbeeld worden gepresenteerd in een korte pitch van ongeveer 30 seconden, waarin het verhaal bondig wordt verteld.

De uitwerking

Het is belangrijk dat het overkoepelende verhaal van de uitingen gelijk is, zodat er tijdens de campagne een eenduidig verhaal wordt verteld. Hierbij is het van belang om rekening te houden met de verschillende media en de bijbehorende doelstellingen. Zo kan er in een animatievideo meer worden verteld dan in een dynamische retargetingbanner. De uitingen dienen zich aan te passen aan de verschillende fases van de customer journey, waarbij de nadruk afhankelijk van de fase kan verschuiven van informatief (de “See”-fase) naar conversiegericht (de “Do”-fase).

Vrouw staat bij voorkant Volkswagen
Noah en Kevin bespreken de weekplanning in 1x1 formaat

Samen een sterk concept bedenken?

Een goed campagneconcept is daarom de basis voor een effectieve campagne die raakt en de doelgroep overtuigt. Door een sterk verhaal te ontwikkelen dat past bij het merk, product of dienst en de doelgroep(en) aanspreekt, kan er tijdens de campagne een eenduidig verhaal worden verteld dat bijdraagt aan het succes van de campagne.

Tagline in het wit

“Voor ons is de website een verlengstuk van wie we zijn en we gebruiken de website dan zelf ook dagelijks. Deze wens, in combinatie met onze positionering, heeft TRGR in samenwerking met ons diverse team fantastisch neer weten te zetten”

Martijn Poortvliet

Eigenaar, DON Hoveniers

TRGR blur medewerkers mock-up
Profielfoto van Kevin
Kevin Bakker
Team Lead / Interactive Designer

Benieuwd wat trgr voor jou kan betekenen?

Heb je vragen of wil je weten wat TRGR voor jou kan betekenen? Schroom dan niet en neem snel contact op! Vul het formulier in en we reageren op werkdagen binnen 24 uur.