hallo@trgr.nl

050 211 2548

Maatwerk website laten maken Groningen: De key tot online succes

9 oktober 2023
Door:

Kaj Haandrikman

Maatwerk website, uittekenen op tablet met verschillende kleuren
Snel naar:

Campagnes maken die raken, daar zijn we goed in en worden we blij van.

Websites met net dat beetje extra, daar gaan we voor.

Ga ook voor werk dat raakt.

28 april 2023

Meet: Jurren

Even kennismaken

Bij TRGR hebben we een heel mooi team van vakidioten.

Of het nou webdevelopers, concepters, designers of projectmanagers zijn, iedereen heeft zijn specialisatie. En over die specialisaties horen wij graag meer! Daarom spreken we eens in de zoveel tijd een van onze collega’s. Zij geven een kijkje in de TRGR-keuken, en vertellen wat hen motiveert in hun dagelijkse werk én aan welke projecten zij in de toekomst nog graag eens hun vingers zouden willen branden.

Vandaag spreken we Jurren. Hij is nog niet heel lang bij ons aan het werk, maar met zijn motion design skills is hij in korte tijd absoluut onmisbaar geworden. Daarnaast heeft Jurren zich ook nog eens ontpopt als een opkomend darttalent.

Profielfoto van Jurren met als achtergrond de trap
Jurren, hoe gaat het?

Goed! Ik ben nu bezig met verschillende animaties, bijvoorbeeld voor Mono. Dat is een Always-On campagne waar soms kleine aanpassingen voor komen. Bijvoorbeeld wanneer de boetes verhoogd worden, dit verwerken wij dan in de advertenties. Daarnaast heb ik ook onze eigen showreel afgerond en ik maak nu een extra variant voor op de homepagina van onze website.

Wat is het tofste project dat je bij TRGR hebt gedaan?

Dat is een moeilijke! Ik denk de showreel en de animatiereeks die we voor Bugaboo mochten maken. Dat was een heel leuke, maar ook drukke tijd. Daar heb ik toen ontzettend veel van geleerd, qua verantwoordelijkheid en klantcontact.

Blauwe auto van showreel
Blauwe auto van showreel
Video afspelen
En waarom de showreel?

Omdat ik hier nog niet heel lang werk, was het voor mij heel interessant om te zien wat voor projecten TRGR eerder heeft gedaan. Tijdens het animeren zelf vond ik het leukste om de samenhang tussen de verschillende projecten te maken.

Je zei net dat je nog niet heel lang bij TRGR werkt, hoe ben je bij TRGR terecht gekomen?

Vorig jaar ben ik afgestudeerd van Communication & Multimedia Design in Groningen en was ik gaan freelancen. Op den duur kwam toch het moment dat ik een vaste baan wilde en toen kwam TRGR op mijn pad. Dat was op het moment wel even spannend, want in het noorden zitten niet veel bedrijven die specifiek Motion Design aanbieden. Er zijn maar een paar bedrijven die zich daar echt op richten en TRGR is daar een van.

Jurren kijkt mee op Milou haar scherm
Je werkt nu dan een paar maanden bij TRGR, hoe bevalt dat?

Heel goed. Ik waardeer vooral de vrijheid en de verantwoordelijkheid die wij hier krijgen. Daarnaast zijn alle collega’s behulpzaam en hebben we leuke humor op kantoor en natuurlijk de vrijdagmiddagborrels of af en toe darten.

Wilde je altijd al iets met Motion Design doen?

Dat kwam gedurende mijn studie om eerlijk te zijn, ik heb eerst nog wat anders gestudeerd maar dat was echt niets voor mij. Daarna heb ik Multimedia Design gestudeerd aan het Alfa College waar ik afstudeerde als grafisch vormgever. Daar ontdekte ik ook mijn passie voor film en animatie, alleen deden ze daar naar mijn idee niet genoeg mee aan de opleiding. Zo heb ik in mijn vrije tijd After Effects en Premiere Pro geleerd.

Vervolgens heb ik Communication & Multimedia Design gestudeerd in Groningen. Ook daar deden ze niet veel met film & animatie, maar ik heb bij elk project door gepusht dat we iets met video zouden doen. Tijdens mijn afstuderen werd streng afgeraden om een interactieve animatievideo te maken. Uiteindelijk heb ik dat toch gedaan en ben ik met een 8,5 afgestudeerd en zeiden de docenten: ‘Dit project wordt nu als standaard genomen als iemand een interactieve video wilt maken.’

De arm van Stan met het tekentablet in 1x1 formaat
Wat maakt volgens jou een animatie nou écht goed?

Dat is de combinatie tussen stem, audio en beeld. Niet een is beter dan de ander, het moet één geheel zijn. Daarnaast is het heel prettig wanneer de animatie bestaat uit vloeiende beelden, dat de overgang kristalhelder is. En uiteraard: detail. Bijvoorbeeld wanneer je een glas hebt en deze opgepakt wordt. Dan is het mooiste als niet alleen het glas beweegt, maar ook dat je de vloeistof in het glas ziet golven, dat er belletjes omhoog komen etc. Of bijvoorbeeld lichtinval: als de zon rechts staat, dan moet de schaduw dat niet staan. Details maken de animatie.

Waar wil je in de toekomst graag aan werken?

Ik zou zelf graag meer uitleganimaties, ook wel explanimations, willen doen. Daar kun je echt heel veel creativiteit in kwijt. Je kunt namelijk alles maken zoals jij het wilt en daar de klant en de kijker in meenemen. De mogelijkheden zijn echt eindeloos.

Daarnaast lijkt het mij ook nog heel leuk om mij te verdiepen in 3D-animaties, om vervolgens te gekke 3D-animaties te maken voor onze klanten.

Arnoud en Jurren proosten hun biertje
Zelf werken bij TRGR?

Ben jij enthousiast geworden over het verhaal van Jurren en zou jij hier willen werken als Motion Designer, Interactive Developer of Concepter? Neem een kijkje in onze openstaande vacatures of kom gewoon eens langs voor een kop koffie of borrel! Wie weet kunnen wij jou binnenkort verwelkomen als nieuwe collega!

Laatste nieuws & artikelen

Maatwerk website laten maken Groningen: De key tot online succes

9 oktober 2023
Door:

Kaj Haandrikman

Maatwerk website, uittekenen op tablet met verschillende kleuren

Meet: Niels

13 juni 2023
Profielfoto van Niels